Bert van de Wetering (bas/bariton)

 

 

Bert volgde, na het behalen van zijn VWO-diploma, de studie Schoolmuziek aan het conservatorium te Zwolle, waarvoor hij in 2002 zijn diploma behaalde. Tijdens deze studie kreeg hij zijn eerste zanglessen van Tineke Tijssen.

Vanaf 2003 is Bert zich vooral gaan richten op het zingen en is zang als hoofdvak gaan studeren bij Lodewijk Meeuwsen, waarvoor hij in 2007 zijn eindexamen met succes heeft behaald.

Ook volgde hij lessen bij Max van Egmond en Felix Schoonenboom.

Momenteel studeert Bert verder bij de bariton Jasper Schweppe en volgt ook lessen bij Bas Ramselaar. Daarnaast kreeg hij masterclasses van Michael Chance, Beryl Foster, David Wilson Johnson, Roberta Alexander en Rudolf Jansen

Bert verleent regelmatig zijn medewerking aan concerten. Zo treedt hij als solist op in cantates, oratoria, opera en ook op liedrecitals. In 2007 zong hij voor het eerst zowel de bassolo’s als de Christus-partij in de Matthäus-passie en vorig jaar de bassolo’s in de Johannes-passie van J.S. Bach. Op zijn repertoire staan verder o.a The Messiah van Händel, het Magnificat, het Weihnachtsoratorium en vele cantates van Bach, het Requiem van Fauré en Mozart en de Petite Messe Solennelle van Rossini. Ook vertolkte Bert de rol van ‘Aeneas’ in Purcell’s opera ‘Dido and Aeneas’ en de rol van Figaro in de opera ‘Le nozze di Figaro’ van Mozart.

Als koorzanger is Bert verbonden aan de semi-professionele koren Capella Isalana en Consensus Vocalis, die beide onder leiding van Klaas Stok staan. Daarnaast zingt hij muziek in allerlei stijlen in het ensemble Cappella Neerlandica onder leiding van Harm Jansen.