Het NAtionaal Symfonisch KAmerorkest

Het NAtionaal Symfonisch KAmerorkest is een enthousiast en flexibel orkest dat bestaat uit een vaste kern van ongeveer 30 professionele musici. De bezetting kan variëren van enkele musici tot een volwaardig symfonieorkest.


Naast eigen gevarieerde concertseries (klassiek, populair klassiek, filmmuziek (live), oratoria, passie's, festivals, etc) wordt het NASKA veelvuldig uitgenodigd om koren te begeleiden. Een fijne en belangrijke taak om de muziekcultuur en het repertoire voor klassieke werken voor koor en orkest in stand te houden.


Het repertoire reikt van Barok tot de Hedendaagse muziek. Het orkest is daarnaast steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en initieert het onder de aandacht brengen van 'onbekende' composities en werkt zodoende actief mee aan Nederlandse- en Wereld premières. Ook staat het orkest graag open voor het promoten van nieuwe muziek en is ze erg actief op het gebied van educatie en muziekcultuurontwikkeling op scholen (basisscholen alsmede het voortgezet onderwijs).


Afgelopen jaren waren ze op tournee naar Polen en Duitsland waar ze veel succes boekten. 

In het concert/theaterseizoen 2013 – 2014 is het NASKA, door een deskundige onafhankelijke jury, uitgeroepen als 'beste begeleidingsorkest' van Nederland. Een 'titel' waar we natuurlijk ontzettend trots op zijn!


Verder trad het NAtionaal Symfonisch KAmerorkest op 30 juni 2014 op voor Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, alsmede diverse ambassadeurs van Duitsland, Israel, Polen en vele andere hoogwaardigheidsbekleders. ZMKWA sprak zich na afloop, zeer lovend uit over de discipline, kwaliteit, eenheid en bevlogenheid van de musici.

 

In mei 2015 is het orkest live opgenomen  bij het Nationale Herdenkingsconcert en was het te zien  op de NPO. 

U vindt ons ook op social media: